Aad van Toor herstelt goed na acute hartoperatie | NU

Aad van Toor herstelt goed na acute hartoperatie | NU

Aad van Toor, beter bekend als acrobaat Adriaan van het duo Bassie & Adriaan, heeft een spoedoperatie aan zijn hart ondergaan. Hij liet zondag weten dat de ingreep goed is verlopen.

In het Erasmus MC in Rotterdam onderging de 76-jarige Van Toor drie bypasses omdat “zijn hart was dichtgeslibd”, zoals hij het zelf formuleert op zijn website. “Ik (Aad van Toor) roep al jaren: ‘Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen. Maar dat lachen ging steeds moeilijker de laatste tijd.”

“Ik voelde me per dag drie dagen ouder en vermoeider worden. Samen met mijn arts kozen we voor een grondig medisch onderzoek.” Hieruit bleek dat Van Toor hartproblemen had. De operatie is goed verlopen, laat hij weten, en hij is goed herstellende

“We zijn de beste vrienden”

Van Toor werd vanmiddag tijdens het bezoekuur blij verrast door broer Bas “We konden weer zingen: Wij zijn de beste vrienden.”

De twee broers Bas (83) en Aad van Toor waren als Bassie & Adriaan 35 jaar lang te zien op de Nederlandse televisie. Onlangs maakten zij bekend dat hun YouTube-kanaal 70 miljoen hits heeft behaald.

“Via deze weg wil ik graag al het medisch personeel bedanken die mij met vakmanschap en inzet hebben geholpen”, schrijft Van Toor op zijn website. “Zodat ik voorlopig nog kan zeggen: Wat er ook gebeurt… enz. enz.*

Source link