Activisten verstoren Efteling-show om act met paard en brandende deken | NU

Vier dierenactivisten hebben zondag de theatershow Raveleijn in de Efteling verstoord. Zij protesteerden tegen een stunt in de voorstelling, waarbij een paard met een brandende deken door de arena in Kaatsheuvel rent.

De activisten sprongen over een hek en haalden bordjes tevoorschijn, waarop onder meer de leuzen “Efteling toont geen respect voor paarden” en “Stop met paarden in brand steken” stond. De videobeelden van de actie werden live uitgezonden op de Facebook-pagina Vegan Strike Group.

De Efteling heeft de vier activisten overgedragen aan de politie. Tegen hen wordt aangifte van mishandeling gedaan. Ook worden ze verdacht van verstoring van de openbare orde, meldt de Tilburgse politie.

Vorige week ontstond commotie vanwege de act met het brandende paard, nadat fractievertegenwoordiger van de Partij voor de Dieren in Den Haag, Leonie Gerritsen, erover had geklaagd op Twitter. Zij noemde het een “schande dat dit gebeurt bij de Efteling”. Het bericht werd ruim tweehonderd keer gedeeld.

Geen sprake van dierenmishandeling volgens inspectie

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) concludeerde na een inspectie dat de Efteling geen regels overtrad en dat er geen sprake was van dierenmishandeling. Het paard had volgens een dierenarts geen brandwonden.

De PvdD heeft aangekondigd Kamervragen te gaan stellen over de attractie.

Source link

nuno-show.nl