Adam West, ‘de enige echte’ Batman, overleden

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

De Amerikaanse acteur Adam West, die in de jaren zestig de hoofdrol in de tv-serie Batman speelde, is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij overleed vrijdag aan de gevolgen van leukemie en werd 88 jaar.

West werd ontdekt toen hij in een reclamespotje acteerde. Hij kreeg door producent William Dozier de rol van Bruce Wayne oftewel Batman aangeboden. Hij werd er wereldberoemd mee. De serie was destijds een grote hit en bereikte in de decennia daarna een cult-status.

Wereldberoemde intromuziek

Onder meer de vechtscenes en de terugkerende scenes waarin Batman tegen een gebouw op klimt zijn zeer bekend. Wereldberoemd en tot op de dag van vandaag onlosmakelijk met Batman verbonden is de intromuziek van de serie.

De vechtscenes

De klimscenes

In de serie trekken Batman en zijn assistent Robin er elke keer op uit om schurken in te rekenen. In totaal werden 120 afleveringen opgenomen. West speelde na de Batman-serie nog in een reeks films en tv-series maar raakte eigenlijk nooit los van die rol. Hij geldt voor velen nog steeds als de enige echte Batman.

ANP

Source link
Adam West, ‘de enige echte’ Batman, overleden

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *