Adam West, 'de enige echte' Batman, overleden » Mentalist Nuno
284102
post-template-default,single,single-post,postid-284102,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_370,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive,cornerstone-v2_0_6
 

Adam West, ‘de enige echte’ Batman, overleden

Adam West, ‘de enige echte’ Batman, overleden

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

ANP100617084 1 - Adam West, 'de enige echte' Batman, overleden

De Amerikaanse acteur Adam West, die in de jaren zestig de hoofdrol in de tv-serie Batman speelde, is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij overleed vrijdag aan de gevolgen van leukemie en werd 88 jaar.

West werd ontdekt toen hij in een reclamespotje acteerde. Hij kreeg door producent William Dozier de rol van Bruce Wayne oftewel Batman aangeboden. Hij werd er wereldberoemd mee. De serie was destijds een grote hit en bereikte in de decennia daarna een cult-status.

Wereldberoemde intromuziek

Onder meer de vechtscenes en de terugkerende scenes waarin Batman tegen een gebouw op klimt zijn zeer bekend. Wereldberoemd en tot op de dag van vandaag onlosmakelijk met Batman verbonden is de intromuziek van de serie.

De vechtscenes

De klimscenes

In de serie trekken Batman en zijn assistent Robin er elke keer op uit om schurken in te rekenen. In totaal werden 120 afleveringen opgenomen. West speelde na de Batman-serie nog in een reeks films en tv-series maar raakte eigenlijk nooit los van die rol. Hij geldt voor velen nog steeds als de enige echte Batman.

ANP

Source link
Adam West, ‘de enige echte’ Batman, overleden

Geen reactie's

Geef een reactie