Ajax is na eenvoudige zege weer koploper

Ajax is na eenvoudige zege weer koploper
https://images.nrc.nl/3uElyRvKzvS86XtIX2QEbBNPM8s=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2019/04/web-0304spoajaxemmen01jpg.jpg

Ajax mag zich in elk geval voor een dag koploper van de eredivisie noemen. Het elftal van trainer Erik ten Hag won woensdag de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 5-2 in De Oude Meerdijk. Donderdagavond kan PSV de koppositie heroveren als het voor eigen publiek tegen PEC Zwolle speelt.

FC Emmen wist het Ajax een helft lastig te maken. Na de openingstreffer van Donny van de Beek en de 2-0 vlak voor rust van Daley Blind, was het verzet van de nummer voorlaatst gebroken. Ajax leidde na een uur met 5-0, na treffers van David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en een eigen doelpunt van Nick Kuipers.

De eerste treffer van FC Emmen was een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico. Jafar Arias bepaalde in de slotfase de eindstand (5-2). FC Emmen blijft de nummer voorlaatst van de eredivisie. De club heeft vier punten meer dan hekkensluiter NAC Breda.

Klaas-Jan Huntelaar maakte woensdagavond zijn honderdste competitietreffer voor Ajax. De spits jubileerde met de 4-0 in het uitduel met FC Emmen. (ANP)

Source link