Amerikaanse man doet zich voor als vermiste Timmothy Pitzen | NU

Amerikaanse man doet zich voor als vermiste Timmothy Pitzen | NU

De jongen die zich bij de Amerikaanse politie meldde als de vermiste Timmothy Pitzen blijkt een man van 23 jaar te zijn. Uit DNA-onderzoek kwam al naar voren dat hij niet de jongen is die sinds 2011 wordt vermist.

De man is de 23-jarige Brian Michael Rini uit Ohio, een bekende van de FBI. Hij vertelde de politie het verhaal van Pitzen, een zesjarige jongen die verdween nadat zijn moeder zelfmoord had gepleegd. In een afscheidsbrief schreef ze dat haar zoon nooit gevonden zou worden.

De man vertelde dat hij jarenlang was vastgehouden door twee mannen, maar woensdag wist te ontsnappen. Om zijn identiteit vast te stellen, werd een DNA-onderzoek uitgevoerd. Hiervoor werd zijn DNA vergeleken met dat van familieleden van de vermiste Pitzen.

Uit dat onderzoek kwam naar voren dat het DNA behoorde aan Rini. Hij heeft veertien maanden in de gevangenis gezeten voor inbraak en vandalisme, en was begin maart vrijgelaten. De tante van Timmothy Pizen zegt dat de zoektocht naar haar neef doorgaat, en vraagt iedereen om “te bidden” voor Rini

Pitzen wordt al ruim zeven jaar vermist. Van hem is niets meer vernomen sinds de dood van zijn moeder. De politie heeft het onderzoek naar de vermissing nog altijd niet afgesloten.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.

Source link