Amerikaanse minister Binnenlandse Veiligheid ontslagen | NU

Amerikaanse minister Binnenlandse Veiligheid ontslagen | NU

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen is door president Donald Trump per direct op straat gezet. Amerikaanse media zeggen dat Trump niet tevreden was met haar grensbeleid.

Nielsen en Trump spraken elkaar zondagmiddag in het Witte Huis waar hij haar vroeg om haar ontslag in te dienen. Zij deed dat meteen.

Nielsen was minister sinds december 2017, en was verantwoordelijk voor het beleid dat Trump voorstond om illegale immigratie vanuit Mexico en Centraal-Amerikaanse landen tegen te gaan.

Nielsen verdedigde vorig jaar het beleid van Trump om migrantenkinderen bij binnenkomst te scheiden van hun ouders. Dat kwam haar op veel kritiek te staan. Zo verliet Nielsen een Mexicaans restaurant in Washington nadat actievoerders haar daar lastigvielen.

De Amerikaanse nieuwszender CBS meldt dat Trump-adviseur Stephen Miller bezig is met een grote revisie van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

“Ik wil Nielsen bedanken voor haar bewezen diensten”, twittert Trump.

Zij wordt voorlopig vervangen door Kevin McAleenan, tot vandaag commissaris bij de Amerikaanse douane en grensbewakingsdienst.”Ik ben verheugd om aan te kondigen dat Kevin McAleenan haar taken voorlopig gaat overnemen”, zegt Trump in een tweede tweet. “Ik heb er vertrouwen in dat hij het geweldig gaat doen!”

Source link