Amerikaanse tiener blijkt niet zeven jaar vermiste Timmothy Pitzen te zijn | NU

Amerikaanse tiener blijkt niet zeven jaar vermiste Timmothy Pitzen te zijn | NU

De veertienjarige jongen die zich bij de Amerikaanse politie meldde als de vermiste Timmothy Pitzen blijkt een andere identiteit te hebben. Uit DNA-onderzoek komt naar voren dat hij niet de jongen is die sinds 2011 wordt vermist.

De jongen vertelde de politie het verhaal van Pitzen, een zesjarige jongen die verdween nadat zijn moeder zelfmoord had gepleegd. In een afscheidsbrief schreef ze dat haar zoon nooit gevonden zou worden.

De veertienjarige jongen vertelde dat hij jarenlang was vastgehouden door twee mannen, maar woensdag wist te ontsnappen. Om zijn identiteit vast te stellen, werd een DNA-onderzoek uitgevoerd. Hiervoor werd zijn DNA vergeleken met dat van familieleden van de vermiste Pitzen.

Daaruit blijkt dat de tiener een andere identiteit heeft. Wie hij wel is, is niet door de FBI bekendgemaakt. Volgens Amerikaanse media gaat het om een 23-jarige man uit de staat Ohio.

Pitzen wordt al ruim zeven jaar vermist. Van hem is niets meer vernomen sinds de dood van zijn moeder. De politie heeft het onderzoek naar de vermissing nog altijd niet afgesloten.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.

Source link