Amsterdamse politie pakt tientallen Juventus-supporters op

Amsterdamse politie pakt tientallen Juventus-supporters op
https://images.nrc.nl/thM3-o-9C-VNisaopcknYnFvVVE=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2019/04/web-1104spojuventus01jpg.jpg

De politie heeft woensdag in Amsterdam tientallen supporters van de Italiaanse voetbalclub Juventus opgepakt. De fans hadden wapens en andere verdachte voorwerpen bij zich. Ze zijn in de hoofdstad omdat Juventus daar woensdagavond tegen Ajax speelt in de kwartfinale van de Champions League.

Een eerste groep Italianen werd ‘s middags aangehouden in de metro. Italiaanse politieagenten die rondom de voetbalwedstrijd hun Nederlandse collega’s ondersteunen, hadden gezien dat er bekende hooligans onder de supporters waren. Na hun arrestatie bleken de supporters onder meer uitschuifbare wapenstokken, een hamer en vlaggenstokken bij zich te hebben.

Tegen de avond rekenden agenten een tweede supportersgroep in, ditmaal bij de Johan Cruijff Arena. De Juventus-fans stonden daar al een tijdje, toen de politie zag dat ze „illegale zaken” op de grond hadden gegooid. Daarop sloten ME’ers de groep in. De politie vond bij de Italianen vuurwerk, busjes pepperspray en een mes.

Alle opgepakte Juventus-fans zijn met bussen afgevoerd naar de cel. De politie zegt nog uit te zoeken welke supporters worden verdacht van een strafbaar feit. Hoe lang de Italianen vast moeten zitten, is nog niet duidelijk. De wedstrijd tussen Ajax en Juventus begint om 21.00 uur.

Source link