Avengers End: Game breekt voorverkooprecord

Avengers End: Game breekt voorverkooprecord
[og_img]

De voorverkoop voor de nieuwe actiefilm Avengers: End Game gaat door het dak. Binnen een halve dag waren er in Nederland al zeker 16.800 kaarten verkocht voor de eerste voorstellingen van het nieuwste deel in de Marvel-reeks.

Dat hebben Pathé en distributeur Disney woensdag bekendgemaakt. Ook via andere exploitanten liep de voorverkoop volgens Disney hard, maar hiervan zijn nog geen concrete cijfers voorhanden. Het record stond tot nu toe op naam van de Star Wars-film The Last Jedi uit 2017. Voor deze film werden op de eerste voorverkoopdag bij Pathé ‘slechts’ 11.000 kaarten verkocht.

Het aantal verkochte kaarten was vermoedelijk nog hoger geweest als de website van Pathé niet een aantal uur uit de lucht was geweest door het grote animo voor de film. Over de hele wereld zijn dinsdag websites van diverse bioscoopketens gecrasht vanwege de enorme vraag naar tickets voor de premièredag van Avengers: End Game. De film is in Nederland in de nacht van dinsdag 23 april op woensdag 24 april voor het eerst te zien.

Met een wereldwijde opbrengst van 2 miljard dollar was voorganger Avengers: Infinity War een van de grootste filmhits aller tijden. In de film nemen de superhelden van Marvel het op tegen schurk Thanos, die met zijn ’infinity stones’ een groot deel van de mensheid wil wegvagen. De film kende een einde dat miljoenen fans vorig jaar verslagen in hun bioscoopstoelen achterliet.

Source link