Bureau Sport focust zich op vrouwensport

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Het VARA-programma Bureau Sport focust zich in het nieuwe seizoen op de vrouwensport.
De omroep maakt dinsdag bekend dat Frank Evenblij en Erik Dijkstra vanaf 16 juni een nieuwe, vijfdelige serie presenteren over sportvrouwen.

Deze zomer staat het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal op het programma in Nederland. Het was voor Bureau Sport aanleiding om een serie afleveringen te maken over vrouwelijke sporters. De laatste jaren waren veel Nederlandse sportvrouwen succesvol, zoals zwemster Ranomi Kromowidjojo, atlete Dafne Schippers en zeilster Marit Bouwmeester.

In het onderdeel de Battle of the Sexes strijden sportvrouwen tegen sportmannen. Zo zwemt Kromowidjojo tegen haar vriend en Olympisch kampioen Ferry Weertman. Verder licht het programma iedere aflevering een sportster uit die vertelt over haar lichaam. Daarnaast bespreekt een vrouwenpanel met zwemster Femke Heemskerk, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en Oranje-voetbalster Merel van Dongen wekelijks een vooroordeel uit de vrouwensport.

Bureau Sport was in 2016 voor het laatst te zien op televisie, onder de naam Bureau Rio. Dat was een vierdelige serie in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Sinds begin 2017 is Bureau Sport een vast onderdeel van de vrijdaguitzending van Radio 1-programma De Nieuws BV.

ANP

Source link
Bureau Sport focust zich op vrouwensport

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *