‘Collega’s waren blind voor hiphop’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op dinsdag 21 maart 2017 om 10:06

Foto: SBSAngelique Houtveen denkt dat haar collega’s bij 3FM te lang blind zijn geweest voor de populariteit van hiphop onder jongeren. Dat vertelt ze vandaag in de Volkskrant. Houtveen is eind vorig jaar aangenomen door 3FM, omdat de zender meer diversiteit wil. Ze vindt het niet ongemakkelijk dat dat de reden is. “Zo kun je het voelen, maar ik doe dat niet. Ik ben al vijf jaar op de radio, ik heb een Marconi Award gewonnen, ze hebben me niet alleen aangenomen omdat ik zwart ben.”

Het ging 3FM vooral om een aanvulling op de playlist, aldus Houtveen. “Die andere muziek is wat ik inbreng. Dat had ik ook kunnen doen als ik een blonde chick was die elk weekend naar discotheek The Challenge in Hoofddorp ging. Ik ken genoeg witte mensen die naar hiphop en r&b luisteren.”

Hiphop is te lang genegeerd door 3FM, denkt ze. “3FM is een jongerenzender. Ze willen draaien waar jongeren naar luisteren. Ik wist al langer dat hiphopmuziek groot is bij de Nederlandse jeugd.”

Doordat bij de samenstelling van de Top 40 niet meer alleen gekeken wordt naar verkoopcijfers, maar ook naar streaming op Spotify, is het nu duidelijk geworden voor heel Nederland. Bij 3FM zagen ze het eerder niet.”

Dat is wat je krijgt als er niet genoeg diversiteit in een organisatie zit. Als jij alleen maar omgaat met mensen die luisteren naar rockmuziek, denk je dat iedereen dat doet“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Lees ook: 3FM zakt volledig weg: laagste score van de eeuw (vanochtend)

Foto: Marc Wielaert, Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
‘Collega’s waren blind voor hiphop’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *