Concerten Guus Meeuwis gaan ondanks veiligheidsincident door

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

De concerten van Guus Meeuwis van vandaag, morgen en dinsdag in het PSV-stadion gaan door. Dat staat in een verklaring op de website van de Brabantse zanger die is uitgegeven naar aanleiding van het incident gisteren bij hetzelfde stadion.

Tijdens de komende concerten zet de politie extra middelen in voor de veiligheid van de bezoekers. Op de website van Meeuwis staat dat de zanger zijn concert gisteren met een aantal nummers had verlengd.

Hij deed dat op verzoek van de politie. Die wilde het publiek uit veiligheidsoverwegingen langer in het stadion houden. Bekijk hier de verklaring van Meeuwis’ management:

Statement Modestus Concerts:

Zoals de politie heeft laten weten, heeft er vanavond in het centrum van Eindhoven een verdachte situatie plaatsgevonden welke reeds onder controle is. Uit voorzorg heeft de politie als reactie daarop extra eenheden ingezet. In het stadion is er geen sprake geweest van een dreiging. Wel heeft de politie ons verzocht om het concert met een aantal nummers te verlengen en de mensen nog even bij ons te houden. Dat hebben wij gedaan.

Wij hebben geen verdere informatie over hetgeen is voorgevallen, daarvoor verwijzen wij naar de woordvoerder van de politie.

De komende Groots met een zachte G concerten gaan gewoon door. We blijven natuurlijk alert en nemen de nodige maatregelen, maar er is geen reden om de concerten niet door te laten gaan. Tevens zal de politie extra middelen inzetten om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. De veiligheid van onze bezoekers is altijd onze hoogste prioriteit geweest en zal dat ook altijd zijn. 

‘Mogelijk geradicaliseerd’

Een 29-jarige man uit Amsterdam werd gisteravond aangehouden toen hij aan het filmen was bij de ingang van het PSV-stadion, waar Meeuwis op dat moment een optreden verzorgde. De man had geen verklaring voor zijn gedrag en geen kaartje voor het concert.

Omdat uit onderzoek bleek dat de man bij de politie bekend stond als ‘mogelijk geradicaliseer’ werd hij rond 20.15 uur gearresteerd en sloeg de politie groot alarm

Eenheden uit de Brabantse provincie en ver daarbuiten werden ingezet en boven de stad vloog lange tijd een politiehelikopter. De politie droeg kogelvrije vesten en was zwaar bewapend.

RTL Nieuws / ANP

Source link
Concerten Guus Meeuwis gaan ondanks veiligheidsincident door

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *