Cornald en Floortje in jury Botenparade Pride

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Tv-presentator Cornald Maas, programmamaakster Floortje Dessing, regisseur Tim Oliehoek en schrijfster Hanna Bervoets zitten onder anderen in de jury voor de Botenparade van Pride Amsterdam.
Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Juryvoorzitter Cornald Maas is blij met de “zeer uitgesproken en betrokken juryleden” en legt uit waarop deze de deelnemende boten beoordelen: “Wie verbeeldt het thema van dit jaar het beste? Welke boot heeft de beste uitvoering en welke deelnemers steken hun nek uit en schudden ons wakker met een maatschappelijk thema? Ofwel: thematische boten die ‘hun nek uitsteken’ hebben net zoveel kans als een mooi uitgevoerde boot.”

De Botenparade op 5 augustus is het hoogtepunt van Pride Amsterdam, die van 29 juli tot en met 6 augustus in de hoofdstad wordt gehouden. Met het festival wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI’s in het bijzonder.

Dit jaar is de vaarroute van de parade op het water omgedraaid om overlast te verminderen: deze start om 12.30 uur – een uur eerder dan voorheen – in het Oosterdok en eindigt in het Westerdok. Ruim tachtig boten doen aan de varende optocht mee.

ANP

Source link
Cornald en Floortje in jury Botenparade Pride

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *