Denk definitief in Provinciale Staten Flevoland na hertelling

Denk definitief in Provinciale Staten Flevoland na hertelling
https://images.nrc.nl/ZqORAsaOHqr3I8LRSshPkWeAKyY=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2019/04/web-1604binflevoland02jpg.jpg

Politieke partij Denk krijgt na het opnieuw tellen van de stemmen definitief een Statenzetel in Flevoland. De zetelwinst van Denk gaat ten koste van het CDA, dat daardoor niet vier maar drie zetels in de Provinciale Staten krijgt. Dat blijkt dinsdagochtend uit de hertelling van de provincie.

Het CDA had de hertelling aangevraagd en kreeg steun van een meerderheid van de Provinciale Staten. Omdat het verschil in stemmen dusdanig klein was, leek de laatste restzetel na de Provinciale statenverkiezingen van 20 maart in eerste instantie naar het CDA te gaan. Maar na de einduitslag op 25 maart bleek dat Denk alsnog met één zetel in de Staten kwam.

De provincie heeft de ruim 160.000 kiesbiljetten opnieuw geteld en die hertelling bevestigt de uitslag van 25 maart. Forum voor Democratie werd in Flevoland met acht zetels de grootste partij. De VVD volgt met zes zetels en de PVV en GroenLinks haalden allebei vier zetels.

De nieuwe Statenleden worden woensdagavond geïnstalleerd. Op 27 mei stemmen zij mee voor de Eerste Kamer.

Source link