Do komt met nieuw nummer voor Wereld Psoriasis Dag

Floortje Dessing wil Bed & Breakfast
juni 22, 2017
Jan Versteegh wordt pappa – RTL Nieuws
juni 22, 2017
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Do gaat zich inzetten voor mensen met de huidziekte psoriasis. De zangeres komt in oktober met een nummer dat speciaal geschreven is voor de Wereld Psoriasis Dag op 29 oktober 2017.

Do roept alle Nederlanders om op om psoriasis symbolisch te omarmen door op de Facebookpagina van Wereld Psoriasis Dag een video te uploaden van een omhelzing met een vriendin, buurman of familielid. Deze video’s maken kans om in de bijbehorende videoclip van Do te verschijnen. “Misschien halen we hiermee wel een recordaantal knuffels binnen,” vertelt Do over de actie.

Taboe doorbreken

Wereldwijd hebben 125 miljoen mensen psoriasis. Psoriasis is een huidaandoening waarbij pijnlijke, jeukende en branderige plekken op de huid verschijnen en komt in vele heftige en minder heftige varianten voor. Niet alleen de huidaandoening zelf is vervelend voor mensen met psoriasis, maar ook reacties van de omgeving zorgen vaak voor ongemakkelijke situaties.
 
Do vult aan: “Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat psoriasis een serieuze huidaandoening is, maar zeker niet iets is waar iemand zich voor zou moeten schamen. Door mee te werken aan deze campagne en een nummer te schrijven hoop ik op een positief tegengeluid: er moet meer begrip komen en rekening gehouden worden met de ongemakken waar mensen met psoriasis mee moeten dealen.”

Meer Boulevard:

RTL Boulevard

Source link
Do komt met nieuw nummer voor Wereld Psoriasis Dag