E-mails organisatoren Fyre Festival uitgelekt

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Verschillende medewerkers van het Fyre Festival hebben geprobeerd de organisatoren te waarschuwen dat zij hun zaakjes niet op orde hadden.
Dat blijkt uit e-mails die zij verstuurden, en nu in handen zijn van muzieksite Mic.

Begin april stuurde een medewerker een e-mail over het aantal toiletten dat naar het eiland Great Exuma op de Bahama’s gestuurd moest worden. Ze lichtte haar baas in over de kosten van de verscheping van 125 toiletten, het volgens haar benodigde aantal op basis van het advies van de leverancier en haar eigen research. Ze krijgt als antwoord terug dat het festival wel weg kan komen met de helft, dat zou slechts de rij twee keer zo lang maken.

In een andere mail, die een week voor het eerste weekend van het festival is verstuurd en als onderwerp heeft ‘Niet negeren!’, schrijft een consultant dat er voor een kleine 600 bezoekers, kooplui en medewerkers geen verblijfplaats is. Het plan is een aantal bezoekers door te verwijzen naar het tweede weekend, en hen als compensatie een verblijf in een van de villa’s aan te bieden. In een andere mail schrijft iemand van de organisatie dat die villa’s “natuurlijk niet bestaan”.

Het Fyre Festival werd georganiseerd door zakenman Billy McFarland en rapper Ja Rule. Ze hadden het aangeprezen als een luxueus, exclusief feest en bekende sterren betaald om het festival te promoten op social media. Toen de eerste bezoekers aankwamen, bleek het echter een grote chaos op het eiland, en moest het festival alsnog worden afgelast. Er lopen inmiddels meerdere rechtszaken tegen de organisatie.

ANP

Source link
E-mails organisatoren Fyre Festival uitgelekt

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *