Emotionele Avril Lavigne komt met nieuw werk

Emotionele Avril Lavigne komt met nieuw werk

Zangeres Avril Lavigne heeft op een ongebruikelijke manier nieuwe muziek aangekondigd. De Canadese zangeres, die al sinds 2015 het werken grotendeels onmogelijk wordt gemaakt door de ziekte van Lyme, schreef een emotionele open brief aan haar fans waarin ze nieuwe nummers aankondigde.

Ze ging in de brief vooral in op de tijd dat ze door de ziekte gehinderd werd. “De slechtste jaren in mijn leven. Ik heb een berg fysieke en emotionele strijd moeten leveren”, schrijft ze.

De single Head Above Water, die op 19 september uitkomt, gaat volgens Lavigne over die tijd en is in het ziekbed geschreven tijdens een van de zwartste, griezeligste momenten in haar leven. “Ik had al geaccepteerd dat ik dood zou gaan en voelde dat mijn lichaam ermee op ging houden. Het voelde als verdrinken, als een hunkering naar zuurstof terwijl ik onder water zat, niet in staat om te ademen.”

Lavigne vertelde verder geen details over de verschijningsdatum van een mogelijk nieuw album. De ex van Nickelback-zanger Chad Kroeger brak in 2002 door met het album Go en verkocht sindsdien meer dan 40 miljoen platen wereldwijd.Source link