Frank Lammers te zien in Borgen

Chloë Moretz woedend over poster van nieuwe film
juni 1, 2017
Amber Brantsen presenteert NOS Journaal
juni 1, 2017
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Frank Lammers is toegevoegd aan de cast van de theatervertolking van tv-serie Borgen van het Noord Nederlands Toneel (NNT) in Carré.
De acteur zal aankomende zomer de rol van minister-president Lars Hesselboe op zich nemen.

“Ik ben vereerd dat ik onderdeel mag uitmaken van dit stuk theatergeschiedenis”, aldus Lammers. Hij vervangt Michel van Dousselaere die in de voorgaande voorstellingen de rol van de minister-president speelde.

In de toneelbewerking van het Deense politieke tv-drama rondom de eerste vrouwelijke premier speelt Malou Gorter de rol van Birgitte Nyborg die wordt gekozen als opvolgster van Hesselboe. Peter Vandemeulebroecke is haar spindoctor Kasper Juul, Anna Drijver vertolkt de rol van journaliste Katrine Fønsmark en Renée Soutendijk die van politiek analiste Hanne Holm.

In de negen uur durende voorstelling worden veertien afleveringen van de eerste twee tv-seizoenen achter elkaar gespeeld, met steeds vijf minuten pauze ertussen. 1200 toeschouwers per avond kunnen de dertig acteurs aan het werk zien. Vorig seizoen was Borgen al een hit op een toneel, begin juli staat het NNT wederom op de planken voor een tweede seizoen.

ANP

Source link
Frank Lammers te zien in Borgen