Geblesseerde Van der Gragt in selectie Oranjevrouwen voor WK in Frankrijk | NU

Geblesseerde Van der Gragt in selectie Oranjevrouwen voor WK in Frankrijk | NU

Bondscoach Sarina Wiegman van de Oranjevrouwen heeft Stefanie van der Gragt woensdag opgenomen in haar 23-koppige selectie voor het WK van komende zomer in Frankrijk.

De verdediger van FC Barcelona miste dit seizoen veel wedstrijden door blessureleed en is nu op de weg terug van een kwetsuur aan haar bovenbeen. Van der Gragt maakte daardoor geen deel uit van het Oranje dat oefeninterlands speelde tegen Mexico (vorige week vrijdag, 2-0-zege) en Chili (dinsdag, 7-0-winst).

Ook Victoria Pelova moest die twee vriendschappelijke wedstrijden aan zich voorbij laten gaan, maar de middenvelder van ADO Den Haag zit net als Van der Gragt in de WK-selectie. Ze is op de weg terug van een schouderblessure.

Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Katja Snoeijs (PSV), Ashleigh Weerden (FC Twente), Jennifer Vreugdenhil (Valencia) en Siri Worm (Everton) staan op de standby-lijst.


De selectie van de Oranjevrouwen voor het WK. (Foto: Twitter/Oranjevrouwen)

Martens en Miedema blikvangers in selectie

Blikvangers in de Nederlandse selectie zijn onder anderen Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk (beiden Arsenal). Middenvelder Van de Donk kwam dinsdag tegen Chili nog vier keer tot scoren.

De KNVB moet de officiële selectie uiterlijk op vrijdag 24 mei hebben ingeleverd bij de FIFA. Bondscoach Wiegman kan nog tot 24 uur voor het eerste WK-duel wijzigingen doorvoeren in haar selectie, mocht een of meerdere speelsters geblesseerd raken.

Het WK begint voor Oranje op 11 juni. De ploeg van bondscoach Wiegman zit in een groep met Nieuw-Zeeland, Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni). De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de zes poules bereiken de knock-outfase.

Voor het WK begint, spelen de Oranjevrouwen nog een oefeninterland tegen Australië, dat eveneens meedoet aan het mondiale eindtoernooi. Die ‘uitzwaaiwedstrijd’ staat zaterdag 1 juni op het programma in het Philips Stadion.

Source link