Gene Simmons wil patent op bokkengroet

‘Jessica Chastain in X-Men: Dark Phoenix’
juni 14, 2017
Leontine Borsato presenteert Bonje met de buren
juni 15, 2017
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Gene Simmons, de frontman van de rockband Kiss, wil patent aanvragen op de bokkengroet, het handgebaar waarbij de pink en de wijsvinger omhoog worden gestoken.
Volgens Hollywood Reporter heeft Simmons zijn patentaanvraag gedeponeerd bij het Patent and Trademark Office in de Verenigde Staten.

“Het is mijn gebaar”, zegt de musicus. Hij gebruikte het teken voor het eerst in november 1974 tijdens de Hotter Than Hell Tour van Kiss. Bij zijn aanvraag heeft Simmons een tekening gestuurd om de bokkengroet, of hoorntje, zoals hij die maakt nog eens goed uit te leggen aan de beoordelaars.

Het is nog maar de vraag of het Amerikaanse patentbureau meegaat in de zienswijze van Simmons. Het bokkenteken, of Corna, werd volgens Wikipedia al door de oude Grieken gebruikt. Hollywood Reporter vond een foto uit de jaren zestig waarop Beatle John Lennon het gebaar maakt.

Gebarentaal

Ook schijnt het gebaar in de Amerikaanse versie van gebarentaal voor doven en slechthorenden veel gebruikt te worden als aanduiding dat de maker van het gebaar heel veel van iemand houdt.

Het Amerikaanse patentbureau moet de zaak nu serieus gaan onderzoeken. Mocht Simmons het patent verkrijgen, dan is niet duidelijk wat hij gaat ermee gaat of kan doen.

ANP

Source link
Gene Simmons wil patent op bokkengroet