Gert Verhulst stopt na dertig jaar met Samson en Gert

Gert Verhulst stopt na dertig jaar met Samson en Gert
https://nos.nl/data/image/2019/04/02/540930/xxl.jpg

Samson en Gert was op 6 december 1989 voor het eerst op tv te zien. Sindsdien werden er 800 afleveringen uitgezonden, 28 kerstshows opgevoerd en zeventien albums opgenomen.

Op het hoogtepunt werden zo’n 150 afleveringen per jaar opgenomen. De laatste jaren ligt de productie een stuk lager; het laatste seizoen dateert uit 2017, toen vijftien afleveringen werden opgenomen.

Vanaf 21 december wordt met meerdere shows afscheid genomen van het publiek met een jubileumvoorstelling in het theater van Studio 100, met de volledige cast van het programma. Het is nog niet duidelijk wanneer de laatste show wordt opgevoerd.

Studio 100

Verhulst is baas en mede-oprichter van het Belgische tv- en theaterproductiebedrijf Studio 100- het bedrijf achter kinderprogramma’s als Kabouter Plop, Piet Piraat en Mega Mindy en de meidengroep K3. Samson en Gert vormde de basis voor het succes van Studio 100.

Ook is het bedrijf eigenaar van zeven attractieparken in België, Duitsland, Nederland en Polen en produceert het musicals en films.

Source link