Green Day rockt Pinkpop – RTL Nieuws

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

De tweede dag van Pinkpop werd zondagavond afgesloten met een flink potje rock door de mannen van Green Day.
Billie Joe Armstrong maakte het publiek aan het begin van de show al duidelijk dat ze niet hoefden te rekenen op een act vergelijkbaar met de afsluiter van zaterdag.
“This ain’t no Justin Bieber shit.”

De oude rotten in het vak weten precies hoe ze een mensenmassa op een festival moeten vermaken. Meteen bij aanvang van de show flink wat vuurwerk de lucht in, grapjes maken, een paar Nederlandse woordjes, het publiek uitgebreid laten he-ho’en, meezingen en klappen, t-shirts de menigte in schieten en twee uur lang non-stop rockhits.

Maar de show werd gestolen door de twee jonge fans die, zoals tijdens elk Green Day-optreden, het podium op mochten. Een tienermeisje werd de bühne opgehaald om een nummer mee te zingen, en ging er vervolgens met de microfoon van Armstrong vandoor. Toen ze na een ererondje over de catwalk uiteindelijk met enige tegenzin de microfoon teruggaf, zette de Green Day-zanger haar aan tot een stage dive. Na een lichte aarzeling nam ze een dappere sprong vanaf het podium en wist ze op het nippertje de barrier te overbruggen voordat ze voorover het publiek in stortte. En de kleine Jules veroverde de Pinkpopharten toen hij heel stoer een stukje mocht meespelen op de gitaar van Armstrong en daarna in tranen uitbarstte.

Mister Pinkpop Jan Smeets kwam na afloop nog even het podium op om “onze lieve heer te bedanken voor het fijne weer op deze pinksterzondag”.

ANP

Source link
Green Day rockt Pinkpop – RTL Nieuws

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *