Grote brand in Notre-Dame Parijs

Grote brand in Notre-Dame Parijs
https://images.nrc.nl/t-4wpFhLRZYlUxb5jaT7ge1Lp1E=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2019/04/france-fire-notre-dame24789750.jpg

De Notre-Dame in het centrum van Parijs staat in brand. Wat het vuur in de beroemde kathedraal heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. Op beelden op sociale media zijn grote, uitslaande vlammen te zien en dikke, zwarte rookwolken boven het oude gebouw.

De brand staat “mogelijk in verband met” de renovatiewerkzaamheden aan de kathedraal, zei de brandweer tegen persbureau AFP, die massaal is uitgerukt. Het vuur brak even voor 19.00 uur uit. De Franse krant Le Monde schrijft dat de brand in de kelder ontstaan.

Op Twitter spreekt burgemeester Anne Hidalgo van „een vreselijke brand”. Ze roept toeschouwers op de veiligheidsdiensten voldoende ruimte te geven.

De Notre-Dame is gebouwd in de twaalfde en dertiende eeuw. Het is een van de bekendste bouwwerken van Frankrijk en een belangrijke toeristische trekpleister voor hoofdstad Parijs. Het wordt beschouwd als een hoogtepunt van de Gotische bouwkunst.

Source link