Hugh Grant looft beloning uit voor medailles van 95-jarige veteraan

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Hugh Grant geeft 5000 pond (5694 euro) aan de persoon die ervoor zorgt dat een oorlogsveteraan zijn medailles terugkrijgt. De 56-jarige Britse acteur loofde de beloning uit op Twitter.

De 95-jarige blinde Tweede Wereldoorlog-veteraan Alfred Barlow vocht in 1944 mee op het strand van Normandië. Voor zijn heldendaden kreeg hij vier medailles, die hij eerder deze maand kwijtraakte bij een benzinestation. Barlow deed mee aan een jaarlijkse herdenking in Normandië. Op de terugweg raakte hij de medailles kwijt.

‘Onbetaalbaar’

”Het maakt mij erg van streek”, zegt Barlow tegen Manchester Evening News. ”Deze medailles zijn weinig waard wanneer je ze probeert te verkopen, maar voor mij zijn ze onbetaalbaar. Ik was van plan de medailles aan mijn kleinzoon te geven. Dat maakt het allemaal nog erger.”

Een goed doel voor oorlogsveteranen doet er alles aan om de medailles te vinden. En Grant hoopt ook zijn steentje bij te dragen. De acteur loofde in eerste instantie 1000 pond (1139 euro) uit. Maar na de oproep van Hugh op Twitter voegden anderen zich bij de acteur waardoor de beloning opliep.

RTL Nieuws/ ANP

Source link
Hugh Grant looft beloning uit voor medailles van 95-jarige veteraan

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *