Joop van den Ende hekelt cultuurbeleid

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Mediamagnaat Joop van den Ende heeft zijn ongenoegen geuit over de huidige Nederlandse politiek.
Dat deed hij bij de opening van de expositie De ontdekking van Mondriaan in Den Haag.

“In de afgelopen verkiezingstijd en nu ook weer tijdens de formatie is het woord ‘cultuur’ niet een keer gevallen”, zei Van den Ende tijdens zijn openingsspeech. “Miljoenen kinderen groeien momenteel op zonder kunst en cultuur op scholen. Is dat wat we willen in een kunstland als Nederland?” Van den Ende is momenteel actief bezig kunst- en muzieklessen terug te krijgen op Nederlandse basisscholen.

In zijn praatje vertelde Van den Ende ook nog dat hij gedurende zijn hele carrière een persoonlijke band heeft met het werk van Mondriaan. “Ik heb al jaren een catalogus van Mondriaan en als ik tijdens mijn werk als tv-producent merkte dat we vastliepen, pakte ik die erbij.”

“Mondriaan begon met een schilderij over een boerderijtje en zijn laatste werk was slechts enkele lijnen”, kenschetste de mediamagnaat het werk van de Nederlandse schilder. “Die ogenschijnlijke simpele lijnen zijn – decennia later – neergezet in een moment van totale inspiratie. Het heeft hem zo’n veertig jaar gekost om daar te komen.”

ANP

Source link
Joop van den Ende hekelt cultuurbeleid

2017-11-03T09:28:31+00:00

Leave A Comment

Close