Jude Law met Toneelgroep Amsterdam in Carré » Mentalist Nuno
283977
post-template-default,single,single-post,postid-283977,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,side_menu_slide_with_content,width_370,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive,cornerstone-v2_0_6
 

Jude Law met Toneelgroep Amsterdam in Carré

Jude Law met Toneelgroep Amsterdam in Carré

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

ANP080617013 1 - Jude Law met Toneelgroep Amsterdam in Carré

De Britse acteur Jude Law betreedt donderdagavond het toneel van Carré in Amsterdam.
Met Toneelgroep Amsterdam speelt hij daar de (Engelstalige) Nederlandse première van Obsession, een toneelbewerking van de speelfilm Ossessione van Luchino Visconti uit 1943.
Ivo van Hove tekende voor de regie van de coproductie met Barbican Theatre Productions Limited.
Het stuk werd al in dezelfde bezetting in Londen uitgevoerd en oogstte wisselende, maar redelijke kritieken.

Law speelt de rol van Gino, een zwerver die stopt bij de pleisterplaats van Joseph (Gijs Scholten van Aschat) en Hanna (Halina Reijn).

De voorstellingen in Nederland zouden aanvankelijk in de Stadsschouwburg in Amsterdam plaatshebben, maar die bleek al snel te klein vanwege de grote belangstelling. En dus werd er uitgeweken naar Carré, dat drie keer groter is, en besloot men tot extra voorstellingen.

Het is Van Hoves vierde Visconti-avontuur. Visconti baseerde Ossessione op zijn beurt op The Postman Always Rings Twice, de misdaadroman van James M. Cain. Obsession is tot en met 18 juni in Carré te zien als onderdeel van het Holland Festival.

ANP

Source link
Jude Law met Toneelgroep Amsterdam in Carré

Geen reactie's

Geef een reactie