Kampioensduel FC Twente bij Jong Ajax verboden door gemeenten | NU

Het kampioensduel van FC Twente bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie gaat vrijdag niet door. De gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam hebben de wedstrijd dinsdag verboden.

De gemeenten hebben besloten dat het duel niet kan worden gespeeld op sportpark De Toekomst, dat ligt in de gemeente Ouder-Amstel. Aangezien de clubs geen overeenstemming konden bereiken over een andere locatie, de Johan Cruijff ArenA, gaat de wedstrijd niet door.

FC Twente had vrijdag kampioen kunnen worden. De verwachting was dat duizenden fans uit Enschede naar De Toekomst zouden gaan, terwijl het uitvak van het stadionnetje op het trainingscomplex van Ajax slechts 185 plaatsen heeft.

“Op basis van politie-informatie houden de burgemeesters Langenacker (Ouder-Amstel) en Halsema (Amsterdam) rekening met ernstige wanordelijkheden en verstoringen van de openbare orde als de wedstrijd doorgaat”, melden de gemeenten in een verklaring.

FC Twente kan nu aanstaande maandag bij een overwinning op Jong AZ in de eigen Grolsch Veste de titel veiligstellen. De ploeg van Marino Pusic mag zich ook kampioen noemen als nummer twee Sparta Rotterdam vrijdag de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport verliest.


Het stadionnetje op De Toekomst. (Foto: ProShots)

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Keuken Kampioen Divisie

Source link

nuno-show.nl