Kees van der Spek: ontvoering Derk Bolt eng

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Misdaadjournalist Kees van der Spek noemt de ontvoering van Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman “echt eng”.
“Dit is wat je echt niet wil”, zei Kees, die veel reist voor zijn tv-programma’s, in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10.

Kees werd tijdens zijn reizen ook eens bedreigd en bijna ontvoerd, maar heeft naar eigen zeggen te maken met veel minder grillige mensen. “Het gaat toeristenoplichters alleen maar om de centen. Ik heb als safety altijd 1000 euro in mijn sok. Die kan ik de ene kant op weggooien en de andere kant op wegrennen als het echt mis gaat. Maar dit is van een heel andere orde. Deze mensen zijn niet uit op geld, maar vechten voor hun idealen. Ik zou dat behoorlijk eng vinden.”

Volgens de Colombiaanse media zijn Bolt en zijn cameraman sinds zaterdag ontvoerd door guerrillabeweging ELN. Het team van Spoorloos was in het noorden van het land op zoek naar een biologische moeder van een Nederlander. Colombia heeft het leger ingezet om de Nederlanders op te sporen.

ANP

Source link
Kees van der Spek: ontvoering Derk Bolt eng

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *