Kim Jong-un bereid tot derde top met Donald Trump | NU

Kim Jong-un staat niet onwelwillend tegenover een derde top met de Amerikaanse president Donald Trump. Donderdag gaf de Amerikaanse president al aan open te staan voor een nieuwe ontmoeting.

“Onze persoonlijke relatie is nog steeds uitstekend”, zou de Noord-Koreaanse leider volgens staatspersbureau Yonhap hebben gezegd. Kim wil niet dat de nieuwe top een herhaling van de ontmoeting in de Vietnamese hoofdstad Hanoi wordt.

In een speech voor de Opperste Volksvergadering in Noord-Korea vrijdag vroeg Kim zich openlijk af of de VS “serieus de relatie tussen beide landen wil verbeteren”. In Hanoi kwamen de Verenigde Staten met “volledig niet-realiseerbare plannen” en “waren ze niet echt klaar om met ons te zitten en het probleem op te lossen”, aldus Kim.

Het mislukken van de top in Hanoi kan er volgens Kim toe leiden dat de spanningen uit het verleden weer terugkeren. De Noord-Koreaanse leider geeft de VS “Tot het eind van het jaar” om te laten zien dat het serieus de relatie tussen beide landen wil verbeteren.

Source link

nuno-show.nl