Koppel ‘Ik Vertrek’ woedend over aflevering

Koppel ‘Ik Vertrek’ woedend over aflevering
[og_img]

Sjors en Lieke zijn niet te spreken over de manier waarop zij neergezet zijn in het programma ‘Ik Vertrek’, dat zaterdagavond werd bekeken door bijna 1,8 miljoen mensen.

In de aflevering werd het stel gevolgd gedurende hun emigratie naar Bali, maar volgens de twee is hun verhaal niet naar waarheid verteld in de aflevering. Op Twitter kregen Sjors en Lieke uit Haarlem veel kritiek van mensen vonden dat ze zich lui opstelden en hun handen niet voldoende uit de mouwen staken.

In een uitgebreide post op hun website leggen ze hun woede uit en bijten ze van zich af. “Wij, Sjors en Lieke, mochten de aflevering niet vooraf inzien dus hadden geen idee wat er zou worden uitgezonden. Helaas werden wij dus ook erg teleurgesteld omdat we niet hadden verwacht dat we op deze manier zouden worden neergezet” beginnen ze hun verhaal, waarin ze uitleggen dat er volgens hun ‘grote steken’ zijn laten vallen.

Weinig boekingen

Het jonge koppel legt verder uit dat ze een goede reden hebben om personeel in te schakelen in plaats van zelf te werken. “Het was netjes geweest als ‘Ik Vertrek’ ook het fragment had meegenomen waarin wordt verteld dat je als buitenlander niet zomaar mag komen werken in Indonesië. Alle banen die door de lokale bevolking kunnen worden verricht mogen buitenlanders niet doen.”

In de uitzending was te zien dat het nog niet stormloopt met boekingen bij het yoga retreat. Niet zo gek, volgens Nienke en Sjors. “We waren net een week klaar met de villa. Het zou leuk zijn als mensen voor de deur staan te drammen om bij jou een retreat te mogen boeken maar dit heeft tijd nodig.”

Lieke kreeg er nog extra van langs in de montage en werd naar eigen zeggen neergezet als iemand die eigenlijk niet zo veel kan. “Als “ik Vertrek” andere beelden had gebruikt dan had duidelijk geworden dat Lieke het gehele design van de villa heeft gedaan. En Lieke heeft ook gewoon staan schilderen maar die beelden vond de redactie blijkbaar niet interessant genoeg.”

Excuses

Volgens de AVROTROS is er absoluut geen sprake van manipulatie. “Wij vinden het vervelend dat Sjors en Lieke zichzelf en hun emigratietraject niet herkennen in hun aflevering. Wij hebben er absoluut geen baat bij om de emigranten die wij volgen anders neer te zetten dan het werkelijk is’’, aldus een woordvoerster aan het AD. Wel heeft het stel onofficieel excuses van een van de medewerkers van het programma gekregen.

Foto: YouTube / AVROTROS -Hoe is het nu met Sjors en Lieke en hun Yoga Retreat op Bali | Ik Vertrek

Source link