Lakactie Tijn en Youp passeert kwart miljoen

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

De nagellak-actie #lakdoor van Youp van ’t Hek en Wendy van Dijk heeft binnen drie dagen een kwart miljoen euro opgeleverd.
Het streefbedrag van de actie is 1 miljoen euro, bedoeld voor de aanschaf van een robot om tot nu toe ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen.

De twee BN’ers hebben de handen ineengeslagen om geld op te halen ten behoeve van deze baanbrekende methode voor kinderen met hersenstamkanker. Zij doen dit door potjes nagellak te verkopen van de ernstig zieke Tijn van Kolsteren, bekend van zijn nagellak-actie voor Serious Request in december.

Tijn werd in december bekend met zijn ‘Lak aan’-actie in Het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Hij haalde toen meer dan 2,5 miljoen euro op voor de behandeling van kinderen in Afrika met longontsteking. Nu hij zelf niet meer lang te leven heeft, wil hij nog één keer in actie komen voor kinderen die net als hij vechten tegen hersenstamkanker.

Youp van ’t Hek raakte geroerd door de nagellak-actie van Tijn en kwam in contact met Tijns oncoloog Dennis van Vuurden nadat hij er een column aan had gewijd.

ANP

Source link
Lakactie Tijn en Youp passeert kwart miljoen

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *