Loretta waarschuwt voor selfies met olifanten

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Loretta Schrijver heeft een serieuze waarschuwing voor alle toeristen die Thailand als bestemming hebben.
Ze roept globetrotters op beslist niet naar de attracties te gaan waar wilde dieren worden misbruikt ter vermaak van vakantievierders.

Loretta Schrijver is afgelopen week in Thailand meegereisd met een team van World Animal Protection en heeft met eigen ogen gezien dat de dieren dag in dag uit misbruikt worden voor de almaar groeiende toeristenindustrie.

”Ga niet naar attracties waar dieren bij betrokken zijn”, bezweert Loretta. De RTL-presentatrice is erg geschrokken van de erbarmelijke omstandigheden waarin de Thaise olifanten, orang-oetans, krokodillen en tijgers leven in toeristische attractieparken waar ze ingezet worden voor commerciële shows. ”Olifanten leven er op beton en toeristen mogen tijgerwelpjes de fles geven. De dieren worden dus vanaf jongs af aan tot aan hun dood gebruikt voor geld. Grote olifanten zijn helemaal niet gebouwd om kunstjes te doen”, leerde Loretta. “Het zijn goedkope, ordinaire kunstjes. Voor de olifanten betekent het dat ze een leven lang getekend en geketend zijn.”

Rariteitenkabinet

Undercover maakte Loretta met een verborgen camera beelden van de schrijnende leefomstandigheden van de hulpeloze dieren. “Het is hartverscheurend om te zien. Je ziet orang-oetans tegennatuurlijk rechtop lopen, eigenlijk op de zijkant van hun voeten. Contant gaan hun oogjes naar de temmer die de opdrachten uitdeelt. Het is gewoon slavernij en middeleeuws vermaak.”

Loretta begrijpt dat de toeristen ter plekke in de lobby van hun hotel worden verleid om foute excursies te maken. ”Grote reisbureaus bieden de olifantenritjes al niet meer aan in hun pakket. Maar als je als toerist eenmaal in Thailand bent en je wilt een excursie maken, dan zijn de attractieparken met de dieren de goedkoopste optie. Je denkt naar een mooi park te gaan, maar het enige wat je er kunt doen is op de rug van een olifant gaan zitten en een asfaltweggetje aflopen, opgetild worden door een mannetje of aan zijn slagtanden gaan hangen. Het is een rariteitenkabinet waar massa’s toeristen op afkomen.”

Schietschijf

Loretta spreekt van een marteling voor de dieren in een hysterische omgeving. ”Tussen die kermisgeluiden zitten orang-oetans en tijgers hun kunstjes te vertonen. Het is tenhemelschreiend en het kan nog erger. Zo zag ik dertien tijgers die leven in een grote betonnen bak, zo mager dat je hun ribben kunt tellen. Boven hen hangt een schietschijf waar toeristen op kunnen schieten zodat er een stukje vlees voor de tijgers naar beneden valt. De rechten van de het dier worden daar met voeten getreden.”

Loretta: ”Ik snap dat het voor toeristen verleidelijk is een selfie met een tijgerwelpje te maken op vakantie, maar doe het niet! Het heeft geen niveau, je leert er niets van en het is inhoudsloos. De campagne van World Animal Protection heet daarom the Bigger Picture en vertelt het schrijnende verhaal dat achter die selfie van de toerist met wilde dieren schuil gaat. Helemaal erg is dat de Thaise parken toeristen zand in de ogen strooien en het weten te presenteren alsof ze goed voor de natuur zorgen. Ze laten er biggetjes opgroeien bij een moedertijger en tijgerwelpjes bij een moedervarken in het kader van een wetenschappelijk experiment en zeggen er doodleuk bij dit goed is voor het welzijn van de dieren. Nee, goede tijgertempels bestaan gewoonweg niet.”

Volgens Loretta zijn er genoeg diervriendelijke toeristische bestemmingen in Thailand. Zelf sloot ze de reis op positieve wijze af met een kleinschalige safari ten zuiden van Bangkok waarin ze gelukkig wel olifanten in het wild kon spotten. ”Dan heb je in een week honderden olifanten gezien en sta je te gillen als je eentje in de bosjes spot.”

Source link
Loretta waarschuwt voor selfies met olifanten

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *