Man aangehouden in Eindhoven bij concert

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

De politie heeft vrijdagavond in Eindhoven een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden die aan het filmen was bij de ingang van het PSV-stadion, waar Guus Meeuwis op dat moment een concert gaf.
Hij had geen verklaring voor zijn gedrag en geen kaartje voor het concert.
Omdat uit onderzoek bleek dat de man bij de politie bekend stond als ,,mogelijk geradicaliseerd” werd hij rond 20.15 uur gearresteerd en sloeg de politie groot alarm.
,,Die combinatie van factoren was reden om groot op te schalen,” aldus de politie.

Eenheden uit de Brabantse provincie en ver daarbuiten werden ingezet en boven de stad vloog lange tijd een politiehelikopter.

De man wordt verhoord over zijn intenties. Rond 01.30 uur was de politie nog altijd massaal op de been in Eindhoven, hoewel de dreiging volgens de politie voorbij is. ,,Dit is uit voorzorg, maar het is wel rustig,” aldus een woordvoerder.

Voor zaterdag staat een nieuw concert van Guus Meeuwis gepland. De politie wilde geen antwoord geven op de vraag of dat optreden doorgaat. ,,De gevolgen zijn nu niet duidelijk, ik kan daar geen uitspraken over doen.”

Volgens concertbezoekers werd het concert van Meeuwis vrijdag verlengd om de bezoekers langer in het stadion te houden, ook bleef het gebruikelijke vuurwerk uit, aldus fans. De politie kon niet zeggen of dit op verzoek van de autoriteiten was. Meeuwis zelf of zijn manager waren niet bereikbaar.

ANP

Source link
Man aangehouden in Eindhoven bij concert

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *