Man om het leven gebracht door brand in garagebox

Man om het leven gebracht door brand in garagebox
https://images.nrc.nl/t0K_WVhFWseOIQ–8jq3Wdf_tbI=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2019/04/gn4-24630125-43465834img-gn4-24630125-43465834.jpg

Een 49-jarige man uit Breda is dinsdag aan zijn verwondingen overleden nadat hij een avond eerder werd aangetroffen in een brandende garagebox. De politie schrijft op Twitter dat het gaat om „een gerichte aanslag”. Volgens Omroep Brabant werd de man in brand gestoken.

Agenten kwamen maandagavond om 21.30 uur af op een melding vaneen brand aan de Sparrenweg in Breda. Toen hadden buren de man al met zware brandwonden onder de douche gezet, aldus Omroep Brabant. Vervolgens is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. De verklaring die hij aflegde voordat hij werd opgenomen, bevestigde volgens de politie dat het gaat om een aanslag, meldt de NOS.

‘Overgoten met benzine’

Een rechercheteam heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de zaak en is op zoek naar de daders, schrift de politie op Twitter. Agenten droegen „zware vesten in verband met de aard van de melding”.

Tegen Omroep Brabant zeiden buurtbewoners dat het gaat om een uit de hand gelopen ruzie tussen twee mannen die eerder op Facebook was uitgevochten. Volgens de buren was het slachtoffer vastgebonden, overgoten met benzine en vervolgens in brand gestoken.

Source link