Marcel Musters boycot VS voortaan vanwege Trump

Marcel Musters boycot VS voortaan vanwege Trump
[og_img]

Acteur Marcel Musters reist vanwege Donald Trump niet meer af naar de Verenigde Staten. Dat vertelt hij donderdag in een interview met de Volkskrant.

De acteur, bij het grote publiek bekend van series als Zwarte Tulp en De Familie Kruys, ging de afgelopen vier decennia elk jaar naar New York. Dat doet hij niet meer vanwege de Amerikaanse president Donald Trump. “De laatste keer dat ik daar was, ging het zo onder m’n huid zitten. Overal waar je loopt, zie je verwijzingen naar Trump of je hoort mensen het over hem hebben“, stelt de acteur.

Musters is heel bang dat Trump in 2020 herkozen wordt. “Ik geloof dat hij straks de hele democratie onderuit trekt. Ik ben bang voor chaos.”

Niet zomaar seks

New York heeft de acteur overigens wel een nieuwe liefde opgeleverd. Twee jaar geleden ontmoette hij er zijn vriend Eddy, die danser is. Ze kennen elkaar via de website Craigslist. “Ik was in New York en had zin in seks”, vertelt Musters openhartig. “Maar ik wilde niet zomaar seks, ik wilde seks met een connectie op zielsniveau. Dus ik schreef een uitgebreide post, hij reageerde.”

Dankzij Eddy ziet de acteur naar eigen zeggen “hoeveel racisme er nog steeds is. Sinds ik Eddy ken, ben ik me er meer bewust van.” Musters is vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen te zien in de film God only knows.

Source link