Maureen (36) heeft 6000 afleveringen van GTST gezien: ‘Voelt echt als vriendschap’

Maureen (36) heeft 6000 afleveringen van GTST gezien: ‘Voelt echt als vriendschap’
https://nos.nl/data/image/2019/04/05/541706/xxl.jpg

Al bijna 30 jaar klinkt de bekende jingle van Goede tijden slechte tijden (GTST) rond 20.00 uur in menig woonkamer in Nederland. Vanavond is de 6000ste aflevering van de soap te zien, maar is deze gedramatiseerde versie van het ‘echte leven’ nog houdbaar?

Als het aan de 36-jarige Maureen Hendriks ligt, die alle 6000 afleveringen heeft gezien, zeker. “Ik was ongeveer 7 jaar oud, en ik keek samen met mijn moeder de eerste aflevering. Het was zo spannend.” Nu nog steeds hebben Hendriks en haar moeder veel contact over de serie. “Ja, dan bellen we en zeg ik: o, wat vind jij toch hiervan? En waarom doen ze dit toch?”

Herkenbaar

Voor Hendriks is vooral het herkenbare van de serie waarom ze elke dag weer kijkt. “Je kan het zelf ook allemaal meemaken. Zo was Sjors zwanger toen ik ook zwanger was en bevielen we tegelijk van een kind. Zo werd het echt alsof ik haar kende. En ook met Nina, die deelt zoveel op Instagram, het voelt echt als een vriendschap.”

Die vriendschap zorgt ervoor dat Hendriks elke dag weer met een kopje thee op de bank naar de soap kijkt. “Als de kinderen naar bed zijn, zeg ik tegen mijn man: ga nu maar douchen. Dan doe ik de deur dicht en denk ik: ‘ahh, lekker, eindelijk weer Goede tijden.”

Source link