Max van Weezel ‘als journalist gevreesd, maar geliefd als mens’

Max van Weezel ‘als journalist gevreesd, maar geliefd als mens’
https://nos.nl/data/image/2019/04/11/542900/xxl.jpg

Minister Slob voor Media vindt het overlijden van Van Weezel een droevig bericht. Hij spreekt zijn medeleven uit met de vrouw en dochter van de overleden journalist.

Indrukwekkend

PvdA-voorman Asscher noemt Van Weezel zeer kritisch maar nooit cynisch. “Hij kon heel lichtjes schrijven maar beschouwde de politiek nooit als vermaak”, voegt hij eraan toe.

D66-fractievoorzitter Jetten vindt dat onze democratie een indrukwekkend journalist verliest. Hij typeert Van Weezel als een baken van rust en als de stem van rede en rechtvaardigheid.

CDA-leider Buma omschrijft Max van Weezel als een vakman en een beminnelijk mens: “Zijn journalistieke nalatenschap is van blijvende waarde voor ons land.”

SP-leider Marijnissen vindt dat een groot en toonaangevend journalist is overleden en GroenLinks-voorman Klaver spreekt van het heengaan van een icoon, die zijn stempel op de Nederlandse journalistiek drukte. Partijleider Krol van 50Plus heeft grote bewondering en een blijvende herinnering aan een “uiterst vakkundig en rechtvaardig journalist”.

Source link