Mediacourant.nl » ‘3FM-sterren lopen niet rond met gebogen hoofd’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op vrijdag 24 maart 2017 om 12:30

De sterren en radiomakers van NPO 3FM lopen niet de hele dag rond met een gebogen hoofd nu het zo verschrikkelijk slecht gaat met de zender. Dat zegt Jurre Bosman, directeur radio bij de NPO, in het AD. Uit de meest recente luistercijfers blijkt dat de luisteraar het nieuwe 3FM niet te pruimen vindt: het station is 2017 begonnen met het laagste marktaandeel van de eeuw. Op de werkvloer bruist het echter, aldus Bosman. “Als je nu binnenloopt bij 3FM tref je niemand met een gebogen hoofd.”

Er is volgens Bosman ‘veel energie’ bij de medewerkers van 3FM. “Succes kan soms ook een harnas zijn. De mentaliteit is nu: hoe kan het beter? Elke dag weer.”

Het maakt strijdbaar, legt Bosman uit. “Voor het team van 3FM is dit een zware tijd, maar tegelijkertijd maakt dat ook een enorme drive en ambitie los bij de makers: we gaan bewijzen dat 3FM weer het belangrijkste podium (radio en online) is voor nieuwe en bredere muziek – waaronder urban en dance – en nieuw talent.

Of de NPO de jongerenzender niet iets te lang heeft laten doormodderen? “Bij 3FM is er in één keer veel vernieuwd. Daarvóór hebben we lang genoten van veel programma’s op hetzelfde tijdstip. Nieuw talent stond al lang klaar. Ze hebben alle ruimte gekregen, maar hebben daarvoor eerst vrij lang in de startblokken moeten wachten.

Het AD-interview met Jurre Bosman kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: 3FM blijft optimistisch: ‘Wel veel Twitter-volgers’ (februari)

Foto: BNN

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » ‘3FM-sterren lopen niet rond met gebogen hoofd’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *