Mediacourant.nl » AD geeft Fidan Ekiz pagina twee: ‘Woest op relturken’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op maandag 13 maart 2017 om 9:00

De column op de tweede pagina van het AD wordt normaal gesproken verzorgd door Nynke de Jong en Özcan Akyol, maar vandaag geeft de krant ruimte aan DWDD-bekendheid Fidan Ekiz om haar mening over Turkije te verspreiden. Dat is te lezen in de kiosk. Ekiz is columniste voor het AD Rotterdams Dagblad, maar voor deze gelegenheid staat zij in alle edities van het AD. ‘Woede’, luidt de kop van de column van Ekiz, die in Nederland is geboren maar een Turkse achtergrond heeft. 

Ekiz is geëmotioneerd. “Ik voel me belazerd. Als journalist (…) probeer ik mij in te zetten tegen de polarisering in Nederland, probeer ik, en velen met mij, telkens weer nuance aan te brengen in de negatieve beeldvorming over migranten, Turkse Nederlanders en over Turkije. In een klap wordt die poging onderuitgehaald.

De relturken kunnen geen enkel begrip bij Ekiz opbrengen. “Je leeft in dit land, je geniet de vrijheid van dit land, je voedt je kinderen op in dit land, maar schreeuwt je liefde uit voor een man die het land waar jouw ouders en voorouders vandaan komen, verandert in een autocratie.

Ze hoopt dat onze landgenoten snappen dat de meeste Turkse Nederlanders geen gekkies zijn. “Die demonstranten bij het consulaat zijn niet de norm. Wíj – de zwijgende meerderheid – moeten onze stem laten horen. Wij hebben een wereld te winnen: voor de toekomst, voor onze kinderen.

De AD-column Woede van Fidan Ekiz kunt u lezen via Blendle.

Foto: KWF

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » AD geeft Fidan Ekiz pagina twee: ‘Woest op relturken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *