Mediacourant.nl » Albert Verlinde gunt Jinek het late-avond-goud

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Albert Verlinde vindt het heel knap dat Eva Jinek met haar programma Jinek is uitgegroeid tot de winnaar onder de late-night-talkshows. Dat zegt de RTL 4-ster in zijn column in TROS Kompas. Sinds de jaarwisseling heeft NPO 1-ster Jinek rake klappen uitgedeeld aan RTL Late Night, de talkshow in crisis van RTL 4. Hoewel Humberto Tan zijn collega is, deelt Verlinde toch complimenten uit aan Jinek. “Ik vind het echt fantastisch voor Eva dat dit gebeurt“, zegt de showkenner onomwonden.

Jinek heeft hier hard voor geknokt, meent Verlinde. “Haar weg naar de top was snel, maar ging niet alleen over rozen.

Verlinde doelt erop dat Jineks overstap van nieuwslezeres naar talkshowhost niet altijd even vlekkeloos verliep. “De zondagochtendshows van WNL waren geslaagd, maar later pogingen strandden en ook de huidige latenightshow begon niet denderend, met vooral gedoe over de bank.

Toch zette Jinek door. “En ze laat nu aan alle criticasters zien waartoe ze in staat is. Humberto en Jeroen hebben het nakijken. Het is Eva van harte gegund!

Ruzie Verlinde – Jinek

Verlinde is niet altijd zo positief geweest over Jinek. Eén dag nadat Jinek in 2013 zei dat het presenteren van RTL Boulevard niet goed zou zijn voor je geloofwaardigheid, begon de showkenner een lastercampagne tegen de presentatrice.

Verlinde riep in juli 2013, één dag na Jineks uitspraak, dat hij het belachelijk vindt dat er geld wordt gespendeerd aan haar nieuwe talkshow, omdat er genoeg aanbod zou zijn. “Het gaat om dertig afleveringen van 30.000 euro en dat is dus negen ton om iemand tevreden te houden. Dat vind ik belachelijk veel geld.

Enkele maanden later zei Verlinde dat er best nog wat bezuinigd kan worden bij de Publieke Omroep. “Ik denk dat er best nog wat extra bezuinigd kan worden. Ik kan bijvoorbeeld zo de zondagmiddagshow van Eva Jinek aanwijzen die een miljoen heeft gekost en niet nodig was geweest.

Weer enige tijd later gaf Verlinde aan liever iets anders te zien op het tijdstip van de Jinek-show. “Waarom zendt de publieke omroep op dat tijdstip niet de prachtige documentaires uit die nu vaak na twaalven te zien zijn?

Het kantelpunt in hun verstandhouding was hun gezamenlijk optreden in de RTL 4-talkshow Linda’s Zomerweek in augustus 2014.

Foto: VARA

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Albert Verlinde gunt Jinek het late-avond-goud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *