Mediacourant.nl » Bert Habets stopt als directeur RTL Nederland

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op woensdag 08 maart 2017 om 13:33

Bert Habets stopt als algemeen directeur van RTL Nederland. Hij wordt mede-bestuursvoorzitter van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland. Dat heeft RTL vandaag bekendgemaakt. Tot er een opvolger is gevonden voor Habets, blijft hij nog aan als topman van RTL Nederland. “RTL Nederland is een prachtbedrijf waar ik jarenlang met heel veel plezier heb samengewerkt en waar we collectief geweldige stappen hebben gezet in de transformatie van zender- tot mediabedrijf”, zegt hij.

En er zit nog veel meer potentie in, daarom ben ik blij dat ik deel blijf uitmaken van de ‘familie’“, vervolgt Habets, die in 2014 nog werd verkozen tot Omroepman van het Jaar.

Voordat hij algemeen directeur werd, was Habets financieel bestuurder van RTL Nederland. In 2008 nam hij het stokje over van toenmalig topman Fons van Westerloo, die toen net de overname van Talpa-zender Tien had afgerond.

Habets vertrekt op een moment dat de kijkcijfers van RTL in zwaar weer zitten: er is zowel een primetime- als een latenight-crisis. Daar lijkt vooral programmadirecteur Erland Galjaard voor verantwoordelijk.

Foto: RTL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Bert Habets stopt als directeur RTL Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *