Mediacourant.nl » Bladendokter Rob van Vuure vindt &C ‘te vaag’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op woensdag 22 maart 2017 om 14:25

‘Bladendokter’ Rob van Vuure, die bijna veertig jaar voor Sanoma Uitgevers heeft gewerkt, is niet heel enthousiast over het nieuwe tijdschrift &C van Chantal Janzen. Dat zegt hij vandaag in een opiniestuk in de Volkskrant. Van Vuure noemt de aankondiging van het nieuwe tijdschrift ‘verontrustend’. Janzen prijst haar blad namelijk als volgt aan: “Ik wil inspireren, amuseren, beschouwen. Ik wil alle interessegebieden behandelen, en daarnaast ruimte bieden aan nieuw creatief talent.’

Dat is te veelomvattend, vindt Van Vuure. “Een dergelijk mission statement belooft weinig voor de toekomst, want het is obligaat en vooral: je kunt hier nog zeshonderd kanten mee op. Het is te vaag, net als de titel &C.

Van Vuure benadrukt dat er van de vele gelanceerde personality-tijdschriften nog maar een paar over zijn. “Intussen is wel gebleken dat wat Linda kan, lang niet iedereen in zijn mars heeft“, zegt hij. “Van de personalitybladen die nog over zijn, renderen alleen de Wendy (sinds 2015) en de Maarten.

De Wendy is van Wendy van Dijk, net als Linda de Mol en Chantal Janzen blond en werkzaam voor RTL 4. “Het blad Wendy is lief, aardig, positief. Sommigen krijgen er jeuk van, maar het is wél consequent.”

Wendy zal nooit zo groot worden als Linda, maar dat is ook niet de bedoeling. Door zichzelf te blijven, redt ze het.”

Het uitgebreide Volkskrant-artikel ‘Ik ben een blad’ van Rob van Veere kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Bladendokter Rob van Vuure vindt &C ‘te vaag’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *