Mediacourant.nl » ‘Chemie Pauw en Jinek moet nog groeien’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

De chemie tussen Jeroen Pauw en Eva Jinek, tot enkele jaren geleden nog mentor en pupil en nu een talkshowduo, moet nog groeien. Dat stelt tv-recensent Maaike Bos van Trouw. Bos denkt dat het vooral voor Pauw wennen is. “Jeroen Pauw (56) kent de rol van nestor natuurlijk niet. Hij was zelf jarenlang het jonkie naast Paul Witteman. Nu heeft hij zijn voormalig pupil Jinek (38) naast zich. Is ze te veel een concurrent geworden dat hij haar niet omarmt, zogezegd?“, vraagt ze zich af.

Misschien is Pauw wel een beetje jaloers op Jineks kijkcijfers, lijkt Bos te willen zeggen. “Hij is scherp, maar reageert niet op haar en weet geen humor of lucht in het gesprek te brengen. Zij op haar beurt kan niet leunen op de vrije charme die haar normaal een frisse vorm van autoriteit geeft.”

Het had wellicht beter geweest om de verkiezingsshow alleen door Jinek te laten presenteren, stelt Bos. “Wat jammer, die verandering. En waarom nou? Jinek was met haar eigen show lekker op stoom en had prima elke dag een blok politiek kunnen inlassen.”

Bos denkt dat het omroeppolitiek is: zowel Pauw (BNN-VARA) als Jinek (KRO-NCRV) willen natuurlijk uitzenden in aanloop naar de verkiezingen. “De politiek is niet het doel, maar het middel voor een elegante oplossing voor de twee concurrenten“, merkt ze op.

NRC-recensent Hans Beerekamp zag dinsdag dat Jinek en Pauw duidelijk nog aan elkaar moeten wennen. Ze wilden allebei op hetzelfde moment een vraag stellen, daarna volgde een verontschuldiging naar elkaar en toen grapte Pauw: “We hadden afgesproken dat we elkaar niet in de rede zouden vallen!

Beerekamp: “Vanaf dat moment, heel prettig voor de kijkers als signaal dat niet alles helemaal voorgekookt verliep, kreeg ook deze combinatie vleugeltjes.

Hij prijst de manier waarop Jinek niet veel later haar tafelgast Jan Roos te grazen nam. “Dat gaat een spannend programma worden, als de twee soorten spontaniteit en cynisme van Pauw en Jinek elkaar beter leren verstaan”, besluit hij.

Pauw & Jinek is een groot succes op de late avond van NPO 1. Na de bijna 1,1 miljoen kijkers van maandag, keken er dinsdag bijna 1,2 miljoen kijkers.

Foto: VARA

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » ‘Chemie Pauw en Jinek moet nog groeien’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *