Mediacourant.nl » EO verricht juridische handelingen tegen Geert Wilders

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2017 om 12:08

De EO voert juridische handelingen uit tegen PVV-leider Geert Wilders, omdat hij een fragment uit een radioprogramma van Tijs van den Brink gebruikt in een reclamespot. Dat meldt Van den Brink in een blogpost op de Radio 1-site. Minister-president Mark Rutte zei in EO’s Dit Is De Dag de woorden ‘ik heb niets tegen de islam’ en dat gebruikt Wilders nu tegen hem in een reclame. “Daarom hebben we bij uw medewerkers nagevraagd hoe u aan het betreffende citaat kwam“, zegt de EO-ster.

De PVV gaf daarop aan de uitspraak op internet te hebben gevonden. “Eh, dat mag niet, meneer Wilders. Toegegeven, we moesten het even uitzoeken, maar u handelt in strijd met het ‘auteursrecht’ van de EO“, aldus Van den Brink.

Hij vervolgt: “Natuurlijk, u mag citeren uit onze uitzendingen, maar dat citaatrecht is bedoeld voor serieuze uitingen en niet voor promo-spotjes van politieke partijen.”

Daarop verzocht de EO om het spotje offline te halen. “Toen kregen we meteen een bericht van een heel duur ogend Amsterdams advocatenkantoor.”

Volgens de advocaat van Wilders is er geen sprake van een schending van het auteursrecht. “Het geluid is louter het gevolg van het openzetten van een microfoon“, zo citeert Van den Brink de advocaat.

Van den Brink: “Meneer Wilders, ik heb helemaal geen zin in juridisch gedoe. Interviewen is heel veel leuker. Daarom een voorstel. Wij staken onze juridische handelingen. En u komt voor 15 maart langs in onze studio voor een journalistiek interview over wat u allemaal concreet gaat doen als u premier wordt. Een premiersinterview, zeg maar. Deal?

De blogpost van Tijs van den Brink kunt u lezen op de Radio 1-site.

Foto: EO

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » EO verricht juridische handelingen tegen Geert Wilders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *