Mediacourant.nl » Fleur Agema slaat terug naar Victor Reinier

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op maandag 06 maart 2017 om 9:35

PVV-kamerlid Fleur Agema slaat terug naar Flikken Maastricht-ster Victor Reinier. Hij noemde haar een leugenaar naar aanleiding van haar optreden bij Jinek & Pauw: De Verkiezingen, maar die stelling weerlegt ze nu. Dat is te zien op Twitter. Agema legde in de talkshow uit dat Geert Wilders zich vaak niet kan vinden in het gastenbeleid van talkshows. “Vanmiddag was er nog sprake van dat Victor Reinier hier aan tafel zou zitten. Die heeft Geert met Hitler vergeleken. Dat is natuurlijk onsmakelijk.

Reinier reageerde daarop met een twitterbericht. “Hoor dat Fleur Agema bij Pauw & Jinek zei dat ik Wilders een Hitler heb genoemd. Dat is niet waar. Ik noem Agema vanaf nu wel een leugenaar.

Volgens Agema liegt Reinier nu juist. “Gelogen?“, twittert ze, met daarbij screenhots van een interview waarin Reinier aangeeft dat hij zich wel kan vinden in de vergelijking Wilders-Hitler.

Reinier zegt in het interview: “Ik vind de boodschap van Wilders en Trump intolerant en xenofoob en het doet me sterk denken aan bepaalde retoriek die ken uit de geschiedenisboeken. De vergelijking tussen Hitler en deze schreeuwlelijkerds is vaker gemaakt en ik kan me er wel in vinden, helaas. Ik begrijp dat mensen daarvan schrikken, maar fuck it. Het meest betekenisvolle vak op school is geschiedenis. Daarvan kunnen we leren, niet van de toekomst.”

Als Agema hem met het interview confronteert, ontkent Reinier niet. Wel zegt hij: “Een politicus of andere volksleider die, doorgaans met minder goede bedoelingen, door middel van retorische middelen, leugenachtige voorstellingen en valse leuzen en slogans de volksmassa opruit en in beweging brengt wordt ook wel een demagoog of volksmenner genoemd.

Foto: RTL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Fleur Agema slaat terug naar Victor Reinier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *