Mediacourant.nl » Freek de Jonge zwaar teleurgesteld in Nieuwsuur

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op woensdag 08 maart 2017 om 11:00

Cabaretier Freek de Jonge kan zich er totaal niet in vinden dat Nieuwsuur heeft besloten om Mark Rutte aankomende vrijdag niet te confronteren met een boze Groninger, omdat hij maandag ook al tegenover boze Groningers zat in Pauw & Jinek. Dat laat de komediant weten op Twitter. De Groningers zijn boos over de ernstige gevolgen van de aardgasbevingen waar zij al jaren mee kampen. Gedupeerde Annemarie Heyte zou daarover vrijdag haar beklag doen bij Rutte in Nieuwsuur.

Heyte is nu niet meer welkom en dat is een verkeerde beslissing, vindt De Jonge, die zich al geruime tijd inzet voor de slachtoffers. “Als motivatie werd aangevoerd het uit de hand gelopen Groningen-item bij Pauw en Jinek. Daarmee zou, heeft de hoofdredactie van Nieuwsuur ook mij verzekerd, het onderwerp aardbevingsellende voldoende behandeld zijn.

Een ‘wonderlijk argument’, aldus De Jonge. “Juist politieke redacties deinzen er nooit voor terug om ons tot in den treure met hetzelfde onderwerp, mits pikant, lastig te vallen.

De Jong denkt dat Nieuwsuur gewoon bang is voor kritiek van rechts. “In hoeverre voelt de redactie van Nieuwsuur druk van de reacties op de sociale media als zou Rutte er door de linkse publieke omroep ingeluisd zijn?

Speelt er tweestrijd tussen de programma’s Nieuwsuur en Jinek en Pauw? Hebben de laatsten het onderwerp gekaapt?

De echte reden waarom Nieuwsuur het onderwerp heeft laten vallen, is volgens De Jonge niet boven water. “Heeft het campagneteam van Rutte soms druk uitgeoefend op Nieuwsuur om van het item af te zien?”, vraagt hij zich hardop af.

Lees ook: Nieuwsuur weert Groninger na Pauw & Jinek-hysterie (vandaag)

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Freek de Jonge zwaar teleurgesteld in Nieuwsuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *