Mediacourant.nl » ‘Goedemorgen Nederland meer midden dan rechts’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op donderdag 02 maart 2017 om 16:15

Hoewel WNL zich profileert als een rechtse omroep, is het vlaggenschip van de omroep – de dagelijkse ochtendshow Goedemorgen Nederland op NPO 1 – niet echt rechts. Dat vindt tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad. Het is volgens Beerekamp duidelijk dat Goedemorgen Nederland kiest voor het politieke midden. De deskundigen aan tafel zijn lang niet alleen meer van De Telegraaf, zegt hij. “Die worden in aantal ruimschoots overtroffen door redacteuren van NRC.

Ook koppen uit het AD worden regelmatig breed uitgemeten, weet Beerekamp. “Daarentegen zul je er zelden een redacteur van de Volkskrant, Trouw of De Groene aantreffen.”

Bovendien zitten er volgens Beerekamp vaak politici van middenpartijen in de uitzending, aldus de tv-kenner. Volgens hem reageert Madeleine van Toorenburg ‘bij voorkeur telefonisch op elk verontwaardigd stukje in de ochtendkranten over criminele misstanden’.

Ook aan tafel zijn de middenpartijen relatief zwaar vertegenwoordigd“, aldus Beerekamp, die stelt dat Mona Keijzer (CDA) en Kees Verhoeven (D66) de favoriete gasten zijn.

Een rechts georiënteerd programma kun je Goedemorgen Nederland op geen enkele manier meer noemen, wel een beetje kneuterig en in meerdere betekenissen gesitueerd op het midden van een brede weg“, besluit hij.

Foto: WNL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » ‘Goedemorgen Nederland meer midden dan rechts’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *