Mediacourant.nl » Jan Roos vond BNR zuinig met vaderschapsverlof

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op maandag 13 maart 2017 om 9:56

Jan Roos vond BNR Nieuwsradio zuinig met het geven van vaderschapsverlof, toen hij daar zes jaar geleden werkte en zijn partner beviel van een tweeling. Dat zegt de oud-presentator en lijsttrekker van VNL in gesprek met De Telegraaf. Roos vroeg bij BNR kraamverlof aan, maar de zender wilde hem niet meer geven dan het wettelijk minimum. “Ik ging uit van twee keer twee dagen verlof, want twee kinderen. Maar nee, het was officieel één bevalling, dus meer dan twee dagen kreeg ik niet.”

Heel jammer, vindt Roos. “Sowieso kwam mijn toenmalige vrouw pas na drie dagen thuis uit het ziekenhuis. Wat had ik dan moeten zeggen: ‘Nou, ik ben weer weg hoor, succes met je hormonen, hechtingen, twee baby’s en een peuter’? Ik heb zelf nog twee weken vrij genomen.

Die twee dagen verlof zijn een belediging voor vaders, zegt hij. “Je wil toch bij je nieuwe kind zijn dat je nog moet leren kennen? Wat mij betreft maken we er een week verlof van.”

Een week is volgens Roos genoeg. “Je moet als kerel ook gewoon weer aan de slag voor je gezin. En heel eerlijk: na een week de kraamverzorgster, je schoonouders en visite over de vloer ga je fluitend weer naar kantoor!

Het Telegraaf-interview met Jan Roos kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Jan Roos vond BNR zuinig met vaderschapsverlof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *