Mediacourant.nl » Journalisten RTL Nieuws werken veel te lang

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op donderdag 09 maart 2017 om 13:05

Het RTL 4-programma RTL Nieuws laat zijn journalisten veel en veel te lang werken. Dat blijkt uit een werkrooster dat RTL Nieuws-journalist Roel Geeraedts met zijn Twitter-volgers deelt. Het werkrooster geeft met rode kaders weer welke journalist te veel dagen heeft gewerkt. Bijna de helft van de kaders is rood gekleurd. “Dit ons ons rooster bij RTL. Rood betekent: te veel dagen gewerkt. Maar daar hoor je de kiezers weer níet over klagen”, klaagt Geeraedts op het sociale medium.

Ook de werkdruk bij Geeraedts is erg hoog. Zelfs als hij in de trein zit, kijkt hij nog om zich heen of hij een lekkende politicus kan vinden. Vlak na zijn tweet over het werkrooster was het raak: “Iemand van D66-campagneteam zit voor me in trein te lezen wat D66 zegt over GroenLinks/SP/etc.

Geeraedts ging gelijk helemaal aan. “Nu kan ik alle appjes meelezen van het LaBu-campagneteam van D66. LaBu is landelijk bestuur“, zegt hij. “Ik las in ieder geval dat D66 denkt dat GroenLinks denkt dat Pechtold een ‘uitgebluste indruk maakt’.

Dag in dag uit houdt Geeraedts zich bezig met de naderende verkiezingen. Hij maakt zich zelfs druk over het weer van volgende week woensdag, als ons land naar de stembus moet. “Volgens de weersvoorspelling gaat het 15 maart een beetje regenen en is het 9 graden (foutmarge van deze weerpeiling +/- 2%).

Ook collega Daphne Lammers, de RTL-ster die een zus met verzorgde oksels heeft, is op de hoogte van het stevige werkrooster. “En na volgende week begint het pas…”, twittert ze.

Zojuist heeft Geeraedts aan PVV-leider Geert Wilders gevraagd of hij kattengifjes wil ruilen. Hopelijk mag Geeraedts er na de verkiezingen een lang weekend tussenuit.

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Journalisten RTL Nieuws werken veel te lang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *