Mediacourant.nl » Kijkadvies Mark Rutte: ‘Niet BZV, maar Carrédebat’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Minister-president Mark Rutte adviseert kijkers van Boer Zoekt Vrouw om de aflevering van vanavond niet af te kijken, maar rond negen uur te zappen naar het Carrédebat op RTL 4. Dat zegt de premier in het AD. Het Carrédebat is het eerste tv-debat waarin Mark Rutte zijn opwachting maakt. Dat betekent dat hij zelf ook niet kan kijken naar zijn tv-favoriet Boer Zoekt Vrouw. “Ik vind het echt een heerlijk programma om naar te kijken. Het is door en door menselijk“, geeft hij toe.

Boer Zoekt Vrouw is ‘warme en vertederende televisie’, aldus Rutte. “Daarnaast zie je prachtige opnames van boerderijen en uitgestrekte vlakten. Zowel in ons land als in het buitenland. Een feest om naar te kijken.

Voor Rutte is het kijken naar de NPO 1-hit Boer Zoekt Vrouw een rustmoment. “Ik kijk gewoon in mijn eentje op de bank thuis of met familie. Kopje koffie erbij met soms een koekje. De normaalste zaak van de wereld.

Tijdens Boer Zoekt Vrouw staat Rutte’s telefoon op trillen. “Ik kan mij natuurlijk niet afsluiten van de wereld, maar ik hoop altijd dat ik gewoon kan kijken zonder gestoord te worden. Mocht dat wel gebeuren, kan ik altijd op Uitzending Gemist de rest afkijken.

Vanavond kijkt hij níet. Dan is hij aan het debatteren op RTL 4. Hij hoopt dat de kijker ook naar 4 zapt. “Da’s een onmogelijke keuze! Maar ik zou dan toch adviseren naar het RTL debat te kijken. We hebben immers maar eens in de vier jaar landelijke verkiezingen en het gaat echt over belangrijke zaken.”

Maar het debat begint om 9 uur ‘s avonds, Boer zoekt Vrouw om iets voor half negen. Je kunt dus een deel van BzV meekrijgen en daarna naar het debat kijken“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Wester

RTL-journalist Frits Wester denkt dat het spannend wordt voor Rutte, zegt hij op de RTL-site: “VVD-lijsttrekker Mark Rutte doet voor het eerst tijdens de campagne mee aan een tv-debat, hij kan zich niet langer verschuilen.

Rutte zal volgens Wester druk zijn met verdedigen. “Hij moet zijn borst natmaken. Dit is de eerste keer dat hij meedoet, alle partijen zullen hun pijlen op hem richten.

Toch wordt het niet voor Rutte, maar voor Lodewijk Asscher het spannendst, verwacht Wester. “Voor hem staat er misschien wel het meest op het spel. Hij is er bij het RTL-debat vorige week niet in geslaagd om zich te manifesteren als leider op links.

Het Carrédebat is om 21.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: Rijksoverheid

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Kijkadvies Mark Rutte: ‘Niet BZV, maar Carrédebat’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *